Rólunk írták! - Elindultak a kunok útján

Tartalomjegyzék
Rólunk írták!
Kunok I. Világtalálkozója
I. Világ Kun Találkozó
Évfordulót ünnepelnek húsvétkor a kunok
Évfordulót ünnepelnek húsvétkor a kunok
Véget ért a Kunok I. Világtalálkozója
Elindultak a kunok útján
Konzul bizalom nélkül
A külügyminisztériumnál a kazahok tüntettek
Kunjárás a Szilágyságban
A magyar kipcsákok Asztana tízéves évfordulóját ünneplik.
Kunok I. Világtalálkozója Kiskunfélegyháza
Véget ért a Kunok I. Világtalálkozója
Minden oldal

 

Elindultak a kunok útján(www.szoljon.hu)

 

A kisújszállási Néprajzi Kiállítóterem udvarán búcsúztatták a kunok betelepülésének 770 . évfordulója alkalmából a Radnai-hágóhoz induló lovasokat.

 

- Vigyétek jó hírét kedves barátaim a Nagykunságnak, a városnak és a kunok mai leszármazottainak. Járjatok békével, szívetekben kun őseink emlékével, melyből a jövőben emlékezni tudunk - kívánta a lovasoknak Kecze István polgármester. Búcsúzósul ezt meg is ígérte a jelenlévőknek a kunok útját bejáró emléktúra vezetője - Horváth György nagykun főkapitány.

Az útra indulókat Galsi János katolikus plébános és Sípos Árpád református lelkész áldotta meg. Műsorral búcsúzott tőlük a 48-as asszonykórus, Angyal Ferenc citerás, Kiss Katinka népdalénekes, a Nagykun táncegyüttes. Útravalóval - ablakos kalács, bor, hamu, víz, kunsági föld, pogácsa, kenyér - látta el a csapatot Smuta Zsolt, Ullár Imre, Illéssy Ádám nagykunkapitány és feleségeik, a városi nyugdíjas klub és a 48-as olvasókör.
A lovasok pénteken érnek a Radnai-hágóhoz, ahol emlékbeszédet Illéssy Ádám kunkapitány mond. A csapat délután elindul Óradnára, s a tervek szerint augusztus 30-án 17 órakor érkeznek Karcagra, a Kun Emlékhelyhez, ahol a Kunszövetség tagjai fogadják őket.

 

 Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 91927

Keresés

Copyright © 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a GarageWeb készítette.