Rólunk írták! - Kunok I. Világtalálkozója Kiskunfélegyháza

Tartalomjegyzék
Rólunk írták!
Kunok I. Világtalálkozója
I. Világ Kun Találkozó
Évfordulót ünnepelnek húsvétkor a kunok
Évfordulót ünnepelnek húsvétkor a kunok
Véget ért a Kunok I. Világtalálkozója
Elindultak a kunok útján
Konzul bizalom nélkül
A külügyminisztériumnál a kazahok tüntettek
Kunjárás a Szilágyságban
A magyar kipcsákok Asztana tízéves évfordulóját ünneplik.
Kunok I. Világtalálkozója Kiskunfélegyháza
Véget ért a Kunok I. Világtalálkozója
Minden oldal

 

Kunok I. Világtalálkozója Kiskunfélegyháza (www.turizmus.homokhatsag.hu)

 

A Kiskunságban és a Nagykunságban először kerül megrendezésre a Kunok I. Világtalálkozója. Előkészítésére és megszervezésére „Kun Összefogás Konzorcium” született a Bács-Kiskun Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatok, valamint 32 Kiskun, 9 Nagykun önkormányzat, a Bács-Kiskun megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzatok múzeumi szervezetei, a Kunszövetség, a Nagykun Hagyományőrző Társulás, a Kiskun Önkormányzatok Szövetsége és a Kumánia Kun - Kipcsák Társaság részvételével. A konzorcium elnöke Ficsór József, Kiskunfélegyháza polgármestere.
A háromévente megrendezésre kerülő világtalálkozó célja a kun identitástudat és hagyományok megőrzése, annak ápolására és tovább fejlesztésére kifejtett tudományos, oktatási, kulturális és turisztikai célok közös megvalósítása a konzorcium tagjainak együttműködésével.
A világtalálkozó a külföldön élő kunokat is bevonja programjaiba. Helyszínei kiterjednek a Kis- és Nagykunság, a Jász és a Délvidék településeire. A két hét alatt számos, nagyközönséget vonzó esemény: tudományos konferenciák, történeti kiállítások, kiadványok bemutatása, hagyományőrző és kulturális fesztiválok, gasztronómiai események, lovas – és történelmi íjászversenyek, népművészeti vásárok, előadások, színes és látványban gazdag programok emlékeznek meg a Kunok 770 évvel ezelőtt történt betelepítésének évfordulójára, és az eddigi, példa nélküli kun összefogásra. A világtalálkozó nyitó rendezvényének szeptember 12-én Kiskunfélegyháza ad otthont. Záró programsorozatára Karcagon kerül sor szeptember 27-én.

 

 Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 91927

Keresés

Copyright © 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a GarageWeb készítette.